Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #598. Faktaresistens på DN.

Världen: Ebola utrotad.

En positiv nyhet: Ebola är i praktiken utrotad i Västafrika och därmed i världen. Cuba och andra länder som hjälpt till kan vara stolta.

Sverige: Den faktaresistenta Hanne Kjöller.

En av de få positiva reformer regeringen faktiskt genomfört – vid sidan av sänkt skatt för pensionärer och gratis medicin till barn – är avskaffandet av den bortre parantesen i sjukförsäkringen och därmed också den fasansfulla Fas 3. Alla tycker det är bra – utom Hanne Kjöller i DN. Men hon har också gjort sig känd för att förespråka allt som är dåligt, särskilt för de fattiga, och vanligtvis utan faktaunderlag. Nyordet ”faktaresistens” passar som hand i handske på denna kjöllrande ledarskribent. Moderaterna i Gävle tar makten tillsammans med SD, skamligt nog. Är detta framtiden i kommunalpolitiken så ökar risken att det blir likadant i rikspolitiken. Men det får bara inte ske. Även om politiker i alla läger är notoriskt opålitliga så går gränsen här vid detta livsfarligt sluttande plan. Vänstern måste mobilisera på allvar om vi inte vill leva i en blågul rasistisk polisstat framöver. Inte en millimeter åt rasisterna!

Sverige är på väg åt fel håll anser väljarna, enligt en undersökning som SVT låtit göra. På frågan ”Tror du att Sverige är på väg åt rätt väg eller fel väg?” svarade 47 procent ”fel väg”. 27 procent tror att landet är på ”rätt väg” och 25 procent var tveksamma eller visste inte (SDS). Vad är då rätt väg? Den frihetliga socialismen naturligtvis, den enda okorrumperade samhällsmodellen. Ju förr vi genomför denna radikala omdaning till ett rättvist samhälle dess bättre och alternativet är mycket obehagligt.

Malmö/Lund: Brand i planerat asylboende i Lund.

Det är en modulbyggnad i ett plan. Det brinner i ena gaveln, säger Anders Kindberg, inre befäl vid räddningstjänsten Syd. Ingen person har skadats. Byggnaden som brinner användes tidigare som skola. Det är en byggnad som är under renovering (VK). Antalet sådana bränder 2015 är nu uppe i över 50.

Konsten: Charlotte Brontë (1816-1856).

Charlotte Brontë firar 200-årsjubileum nästa år. Denna sägenomspunna romantiska författarfamilj med tre skrivande systrar och en målande bror efterlämnade den odödliga romanen Jane Eyre bland mycket annat. Nedan min målning av en av systrarna Brontë.

 

103

Staffan Jacobson: Brontë. O.p.d. Tillhör S.R.

2 kommentarer på “Krönika #598. Faktaresistens på DN.

 1. Ka Dominici
  30 mars, 2016

  Right now it looks like BlogEngine is the preferred blogging platform available right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

  Gilla

  • Konst & Politik
   30 mars, 2016

   Hi and thanks for Your nice words, I appreciate that. Serious comments dealing with a specific subject in a blogpost will be published but unspecific messages, friendly or not so friendly, posted en masse and with almost identic content, will not and are considered spam. Welcome back!

   Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: