Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #580. Världens muslimer fördömer Daesh.

1,5 miljoner muslimer skriver under fatwa som fördömer IS.

Under en årlig religiös ceremoni togs beslutet om fatwan, ett uttalande som fördömer Daesh och deras terrorism. 70 000 imamer och mullor utfärdade fatwan, och över 1,5 miljoner muslimer skrev under, enligt Times of India.– Det står i koranen att mordet på en oskyldig person är att likställa med att mörda hela mänskligheten, säger Mohammed Ehsan Raza Khan, en av ledarna, under mötet enligt tidningen. (metro).

Klimatavtalet kan gå i hamn.

Med mindre än ett dygn kvar innan ett globalt klimatavtal ska antas i Paris lades ett nytt avtalsutkast fram.– Jag tror vi klarar det, säger mötets ordförande, Frankrikes utrikesminister Laurent Fabius. I det nya avtalsutkastet skärps det övergripande målet om att begränsa jordens uppvärmning till två grader. Nu står det i texten att temperaturökningen ska hållas ”väl under” två grader och att man ska göra ansträngningar för att begränsa temperaturökningen till 1,5 grader.(GP).

Se även:: https://www.gp.se/nyheter/varlden/1.2924529-tidspressen-okar-pa-klimatmotet#sthash.Cab42xyO.dpuf

Sverige: Kvinnohatare i det bruna partiet sexofredade elva vänsterkvinnor.

36-åringen ringde och skickade mängder med sms med grova sexanspelningar till kvinnliga vänsterpolitiker (SDS). För att skrämma dem till tystnad, enligt domstol. Han är nu dömd till fängelse och skadestånd till de drabbade. Det är avskum av denna sort som bär upp det bruna partiet. – Skönt att det är över, säger vänsterpartisten Rosanna Dinamarca.

Malmö/Lund: Lunds första Lucia var en man.

En tidigare opublicerad bild från 1875 avslöjar att Lunds första lucia kan ha varit en man. Det var en ren slump som gjorde att Anders Jansson, intendent på Kulturen i Lund, hittade bilden i arkivet. Anders Jansson anar att studenten Brag var Lunds allra första lucia eftersom luciafirandet så som vi känner det var relativt nytt i Sverige när bilden togs (SDS).


lucia1875


 

Konsten: Min senaste målning. Lite mystisk och lätt apokalyptisk kanske, men det bara blev så. Vandrarna stötte jag på i Varanasi i Indien, på väg ner till floden Ganges, när jag var där för några år sedan. Målningen är nr. 147 i raden och jag siktar på 200.


 

147

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 11 december, 2015 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: