Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #541. Utomjordisk teknik funnen?

Världen: Utomjordiska megastrukturer hittade vid stjärnan KIC 8462852?

Astronomer vid Penn University i USA tror sig ha hittat ett kluster av sk megastrukturer runt stjärnan KIC 8462852, som hittas mellan stjärnbilderna Svanen och Lyran rapporterar brittiska The Independent. Megastrukturerna är vad man kan förvänta sig att en avancerad utomjordisk civilisation skapat. KIC 8462852 uppmärksammades 2009 som en stjärna med potential för att ha Jorden-liknande planeter. Astronomer tror sig nu ha identifierat konstgjorda sk megastrukturer runt stjärnan (Ny Teknik).

Sverige: Högervriden teater bättre?

En sista repa i teaterdebatten. ”Högeråsikter ses som bristsjukdomar”, skriver Hakelius (AB), ja, och det med all rätt eftersom empatibrist är den bakomliggande orsaken. ”Personer med åsikter åt ­högerhållet saknar helt enkelt djup, humor och självinsikt” fortsätter han och även detta stämmer. Konstigt vad vi är överens där – hoppas bara det var en tillfällighet.

Malmö/Lund: Nya polistrakasserier mot migranterna vid Stadshuset.

Vid 19-tiden i går kväll hade polisen städat upp vid Stadshuset. Fyra personer omhändertogs för störande av ordning under en kort tid vid insatsen. De satte sig till motvärn men var dock inte misstänkta för brott. Efter aktionen skanderade aktivister på plats: ”Hela Malmö hatar polisen”. Fullmäktigeledamoten Hanna Gedin (V) var på plats.– Jag tycker att avhysningen i går var fel för att Malmö stad inte hänvisar till annan plats. Det här är människor som inte har någonstans att ta vägen. Att i det läget gå in i en andra avhysning tycker jag är skamligt både av polisen och av Malmö stad, säger hon. —Till och med hundar blir bättre behandlade än vi, säger en migrant. – Jag vill tacka alla som stöder oss, säger en annan migrant. Det är polisen och politikerna som är en fara för oss (KvP).

sd-nejtack

Mängder av protester har strömmat in till Scandic Hotell i Lund som tillåter SD-konferensen i samband med 30 november. Har man planerat ett fackeltåg efter konferensen så bör man glömma det. Lundaborna kommer inte att tillåta något sådant.

Konsten: Berlinmuren kulturskyddad.

East Side Gallery, en bevarad rest av Berlinmuren med 25 år gammal graffiti skyddas nu med stängsel mot åverkan eftersom den är ett historiskt minnesmärke.

berlinermauerBerlinmurens västra sida 1986.

One comment on “Krönika #541. Utomjordisk teknik funnen?

  1. Steve Zuber
    31 mars, 2016

    Howdy very cool web site!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your site and take the feeds also…I am glad to find numerous helpful information here in the post, we need work out extra techniques in this regard, thanks for sharing. . . . . .

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: