Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #540. Ska Malmö låta migranterna frysa ihjäl?

Världen: Englands studenter demonstrerar igen.

Studenter i London demonstrerar mot nedskärningar i utbildningssystemet (AB).

 anti_fascism_by_benheine-d2lo8nu

Sverige: Bruna partiets anhängare uppmanar till asylattacker.

  • På stängda forum för SD-anhängare uppmanas till attacker på asylboenden. Våldsamma uppmaningar till brott, uppskruvat språk, uppvigling och hot avslöjas nu i Expressens artiklar.
  • Rickard Wall (SD) känd för sina nattståndna åsikter om tiggare och kvinnor menar nu att han är ”en pionjär”. Knappast. Dumheter från SD har vi hört många gånger förr.
  • Konfiskera bankernas vinst på 80 miljarder så är flyktingkrisen finansierad för överskådlig framtid. Och redan nu har vi råd.
Malmö/Lund: Migranterna ska få frysa tills de ger sig.

Polisen har attackerat de migranter som samlats i protest framför Stadshuset och släpat bort deras tillhörigheter och skydd mot kylan med hänvisning till ordningslagen. Fyra personer är omhändertagna. Kommunen vägrar fortfarande att lösa konflikten med migranterna genom att ge dem någonstans att bo och låter dem fortsätta att frysa utomhus.

”Det är ingen mänsklig rättighet att bo i Malmö” fnyser Sydsvenskans Heidi Avellan. Dagens liberaler vet allt om hur mänskliga rättigheter ska räknas bort. Snart har vi inga kvar.

Scandic Star Hotell i Lund ska alltså tillåta SD ha konferens dagarna före 30 november. En provokation utan dess like. sd-nejtackTanken är förstås att rasisterna ska tåga genom Lund den 30:e efter konferensen. Men Lund är och ska förbli en nazifri zon och något fackeltåg på Karl XII:s dödsdag kommer vi inte att tillåta. Scandic bör lämna återbud till konferensdeltagarna så fort som möjligt.

Konsten: Graffiti bättre än betonggrått i Luleå.

Förra årets sanering av gångtunnlar i Luleå blev omdebatterad och en del Luleåbor reagerade över de grå väggarna. Men nu ersätts de med färgglad gatukonst (SR).


lev-600x450En serie citat som hyllar Sara Lidman (detalj).

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: