Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #538. Polisens brutala insats mot migrantlägret har avslutats.

Sverige: Vi har mest högerextremt våld I Europa.

Sverige är det land som haft flest högerextrema mordhändelser per invånare i hela Västeuropa under de senaste 25 åren. Detta enligt en ny studie av två norska forskare.

Morden i Trollhättan var den sextonde högerextrema mordhändelsen i Sverige sedan 1990, skriver de i tidningen Aftenposten. I hela Västeuropa har det enligt den pågående studien skett minst 116 högerextrema mordhändelser som sammanlagt blir nästan 300 mord. 16 av mordhändelserna har enligt forskarna skett i Sverige, vilket gör att det är flest per invånare i hela Västeuropa (AB). Trots detta blundar Säpo och polisen med båda ögonen. Man föredrar att jaga vänsterfolk. Och romer.

Malmö/Lund: Polisens brutala insats mot migrantlägret inleddes 04.00 – 09.30 idag, 3 november.

Det blev en gryningsräd. Flera polisstyrkor från olika delar av landet anlände under måndagskvällen till Skåne. Det är insatsstyrkor som har kallats in för vräkningen av EU-migranterna på Sorgenfrilägret vid Industrigatan i Malmö. Tidigt på tisdagsmorgonen inledde polisen sin insats. Avhysningen är planerad sedan över en månad tillbaka och uppemot 800 poliser kan sättas in i aktionen (AB). Stämningen är mycket upprörd och flera av migranterna vägrar att lämna platsen.

Malmö3

En av aktivisterna vid lägret berättar att polisen använt våld. – Det var hotfull stämning från början. De omringade oss, började släpa iväg folk, släpade dem genom gruset. De som de tyckte gjorde motstånd fick ta emot knytnävsslag, säger Samuel, som väntat på att polisen skulle dyka upp i ett och ett halvt dygn (SvD). Malmöbon Showan Schattack berättar om stryptag och knuffar i bröstet från polisens sida. Själv fick han handlederna vridna av polis när han fördes bort.
– Det här ligger på Socialdemokraternas och Miljöpartiets ansvar, att folk blir hemlösa (SvD). Kring 9.30 var lägret tömt.

De fattiga människor som avhysts (till höga kostnader) sprids nu ut över staden och får sova på gatan. Snyggt jobbat, kommunpolitikerna och Staten! Så löser man de sociala problemen i Malmö.

Janne Josefsson inte välkommen hos romer.

UG-reportern Janne Josefsson som tidigare uttalat sig nedsättande om romerna slängdes i går ut ur migrantlägret.

migrantlägret

Allt åt Alla meddelar (2/11): Enligt uppgifter som sprids av bland andra Sydsvenskan väntas polisens insats påbörjas i morgon (3/11) . Vi uppmanar alla Malmöbor att ta sig till lägret på Sorgenfri och protestera mot avhysningen så länge det inte presenteras något alternativ och visa sitt stöd för de boende där. Rätten till bostad ska vara villkorslös. Situationen är och kommer att vara ett politiskt problem som kräver politiska, inte polisiära lösningar. Sättet Malmös politiker och tjänstemän hanterat EU-migranternas situation är en skam för Malmö. Vi kämpar tillsammans för ett mänskligare Malmö! Ta dig till lägret uttryck ditt stöd!

En påminnelse om vad du kan göra:
– Du kan vara på plats när vräkningen äger rum för att visa ditt stöd och hjälpa de boende.
– Du kan också i den mån möjligt fördröja polisen
– Ifrågasätt det som Polisen gör
– Ställ dig i vägen
– Ta dig in i lägret
– Sätt dig ner framför deras transportmedel
– Dokumentera deras insats

Scandic Star i Lund ska inhysa Sverigedemokraternas kongress 27-29/11. Protestera, demonstrera, stoppa!

Konsten: CASE.

 

case

Street Fighter – en tolv våningar hög (!) graffitimålning av CASE i Tokyo (detalj)

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: