Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #525. Svensk vit terrorism sätter eld på asylboenden.

Världen: Ny intifada?

I Östra Jerusalem, Västbanken och Gaza har tiotusentals palestinier slutit upp i protesterna mot den rasistiska ockupationsmakten Israel. Det är ett desperat motstånd från ett folk som inte längre har något att förlora. Jamil Mizher, Folkfronten för Palestinas befrielse (PFLP): ”Decennier av fördrivning, ockupation och diskriminering är huvudorsakerna till det palestinska motståndet. Ytterligare israeliskt militärt förtryck och fortsatt ockupation och belägring kommer aldrig att göra slut på palestiniernas längtan efter frihet och inte heller kommer det att lösa de bakomliggande orsakerna till våldet” (Proletären.se).

LeilaLeila Khaled, PFLP.

Sverige: Svensk terrorism sätter eld på asylboenden.

Rädda Barnens Ungdomsförbund: ”Ett av de största hoten som svensk demokrati står inför är den inhemska vita terrorismen som sprider sig i landet. ” (ETC). Sverigedemokraternas officiella facebooksida leder i hetsen.

Foliehatten Allan Rubin har bjudits in som föreläsare om droger av Länsstyrelsen Östergötland och Linköpings kommun. Här finns några citat. Han är om möjligt ännu värre än Bejerot och en katastrof för den seriösa narkotikadebatten. If I agreed with you we’d both be wrong.

Malmö/Lund: Hallå!

Lund och Malmö ska få en ny gratistidning, ”Hallå”. Konceptet är ”superlokala och enbart positiva nyheter”. ”Hallå kompletterar medieutbudet genom att lyfta fram bra saker som människor som inspirerar”, säger Kersti Forsberg (SDS). Hur detta ska gå till när nyliberala och antimuslimska Sydsvenskan står bakom är emellertid inte känt. Det bästa och mest inspirerande är nämligen som alla läsare av denna blogg vet den sociala revolutionen mot Stat, Klass och Kapital. One solution – revolution!

Konsten: Nya ”Star Wars” bästa hittills.

Kraften verkar vara med den nya ”Star Wars”-filmen ”The force awakens”. I alla fall om man ska tro fansen. Marknadsundersökningsföretaget Harris interactive frågade 2031 stycken amerikaner över 18 år om vilka förväntningar de har på filmen. Responsen var översvallande positiv. Hela 63 procent svarade att de tror att det kommer att bli den bästa filmen i serien hittills. Helt klart är dock att filmen kommer att locka mängder med biobesökare. ”The force awakens” har svensk biopremiär den 18 december (dn.se).

the_force_awakens

 

AnarchyIsOrder

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 21 oktober, 2015 by in * KRÖNIKAN (500) and tagged , , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: