Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #516. DÖ borgare!

Världen: Bort med TTIP!

Över 100.000 demonstranter samlades i dag i Berlin för att protestera mot frihandelsavtalet TTIP mellan EU och USA. Det var långt fler än organisatörerna själva hade hoppats på.

Berlin

Sverige: DÖ borgare!

Borgarnas förräderi mot Decemberöverenskommensen DÖ skapar instabilitet men regeringens höstbudget går igenom. Borgarna vill hjälpa fram det bruna partiet men sista ordet är inte sagt. Svetsaren fixar nog det också. ”Detta är Alliansens dödsryckningar, inte en seger över Stefan Löfven” kommenterar Badlands Hyena.

Frågan om hur vi behandlar varandra i den utomparlamentariska vänstern är på nytt aktuell. Inom radikalfeminismen angriper man varandra på ett sätt som inte är värdigt menar Lady Dahmer och några till. (Jag är själv anarkafeminist och det enda jag är kompetent att avgöra om Lady Dahmer är att hon gör väldigt bra porträttmålningar på Instagram). Här pratar Nour el Refai på temat: http://t.sr.se/1JpvZm0

Nolltolerans mot mobbning är lika viktigt som nolltolerans mot t.ex. sexism. Rent allmänt anser jag att man ska vara mycket tolerant, stödjande, peppande och vänlig mot sina kamrater. Det måste vara högt i tak, inga intriger och inga konflikter om småsaker. Kärlek ska dominera inom aktivistgruppen, hatet ska enbart riktas uppåt och mot våra motståndare. Förtjänar tydligen att betonas. Enligt min 50-åriga aktivisterfarenhet är det känslomässiga klimatet i gruppen av helt avgörande betydelse för vår verksamhet.

 

Malmö/Lund: Lund – nazistfri zon!

Idag lördag demonstreras det mot nazism i Lund 17.00 på Stortorget. Orsaken är den senaste tidens hakkorsklotter och nazistisk skadegörelse. Lund – nazistfri zon!

nazistfrizon

Klippet nedan visar ett 40-tal poliser i tio piketers övergrepp mot de statslösa palestinierna på Agnesfridsvägen i Malmö. Palestinierna har blivit utvisade trots att inget land tar emot dem. Demonstranter skyddar deras tältläger.
[[http://www.expressen.se/tv/nyheter/inrikes/har-stormar-polisen-taltlagret/?embed=true&external=true]]
http://www.expressen.se/tv/nyheter/inrikes/har-stormar-polisen-taltlagret/
Morgan Johansson (s) säger att tvångsavvisningarna ska intensifieras. Den statliga rasismen tilltar.

Veckans bästa rubrik: ”Nationalisera Bert Karlsson!” (AB).


Konsten: Färgstark konst för alla sinnen.

Olafur Eliassons konst kan beskrivas som ett slags frosseri i perception där rörelse, dofter, ljus, vatten och vind ständigt återkommer i egenskap av fenomen som tvingar oss att inte bara existera utan också notera vår existens.

eliasson_weathercourtesy Olafur Eliasson

AnarchyIsOrder

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: