Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #492. Flyttfåglarna tillåts passera nationsgränserna.

Världen: Latinamerika hjälper syriska flyktingar!

En positiv motreaktion mot rasism och flyktingkatastrofer sprider sig nu hastigt över Europa och hela världen. I flera städer demonstreras det och de civila insatserna för flyktingarna har på kort tid blivit en stor folkrörelse. Kanske var det Aylan, 3 år, (som också kallas Alan i vissa källor) som startade detta paradigmskifte. Då har han inte dött förgäves.

Nestor Arserius skriver på Facebook: ”De uruguayanska och argentinska regeringarna har beslutat att ta emot syriska flyktingar i sina respektive länder. Detta offentliggjordes idag i officiella uttalanden från utrikesministerierna.
Återigen visar vänsterregeringar i Latinamerika vägen för den konservativa och nyliberala Europeiska maffian!”

Endast det fasciststödda Ungern bekämpar öppet flyktingarna och ska omringa sina gränser med militär enligt den s.k. premiärministern Viktor Orban, och nazistpartiet Jobbik gör upp listor på landets judar. Inte konstigt att Järnrörsskandalens stjärna Erik Almqvist trivs där.  Medan andra länder – som Serbien – välkomnar flyktingarna och hjälper dem. I de flesta länder finns det egna upplevelser av att vara flykting, och detta underlättar empati och förståelse. En erfarenhet SD:s väljare borde pröva på.

Den amerikanska militärens årliga kuddkrig.  30 kadetter skadades i det traditionella (!) kuddkriget på det berömda United States Military Academy i West Point, New York. Kuddkrigstraditionen på West Point går tillbaka till 1800-talet. (VK). Det enda krig som borde vara tillåtet! Hellre kuddar än atombomber. Lagstifta genast om det, FN!

Albert Einstein sa en gång att ”Jag vet inte med vilka vapen Tredje Världskriget kommer att utkämpas. Men det fjärde kommer att utkämpas med stenar och käppar.”  Kuddkrig kan kanske vara lösningen?

Sverige: Sverige i månsken.

Minst 25 000 människor väntas komma till Medborgarplatsen i morgon söndag för att visa sin vilja till hjälp och humanitet i flyktingkatastrofens tidevarv. Alla är välkomna utom SD och M. Vilket är begripligt. Arrangör är Grön Ungdom Stockholm (AB).

På bara ett dygn har mer än 50 000 personer tagit ställning för ett upprop om en eventuell debatt mellan den frispråkiga 67-åriga professorn Hans Rosling och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Uppropet om en demokratisk debatt har retat gallfeber på sverigedemokrater runt om i landet. Uppropet som startades av Adrian Nyrén från Göteborg kom efter att Hans Rosling hade uppmärksammats då han krossade en dansk journalists högervridna världsbild i en direktsänd debatt. Till Dagens Nyheter säger den unga göteborgaren att han funderade på vad som hade hänt om Rosling hade mött Jimmie Åkesson i en debatt. Strax därefter skapade han sitt upprop på Facebook. Drygt 24 timmar senare har uppropet blivit en succé, över 51 000 personer har i skrivande stund valt att ta ställning för uppropet (DN).

Visst är Sverige otroligt vackert? skriver Bengt Olsson på facebook och bifogar denna bild. NASA har tagit detta fantastiska detaljerade foto på Skandinavien upplyst av månens sken. Intressant att Malmö, Lund och Köpenhamn bildar en gemensam ljuskälla…

Ja, Sverige är vackert – åtminstone utan SD.


MånskenCourtesy NASA.

Omkring 85 procent av alla fåglar i Sverige är flyttfåglar. När det blir för kallt och födan tar slut lämnar många Sverige för Afrika och Mellaneuropa. Den tiden är snart här. Då passar Falsterbo Bird Show på att slå upp portarna vid Strandbaden (SDS). Fri som en fågel. Till skillnad mot den mänskliga flyktingströmmen.

Lund: Graffiti på Stenkrossen.

Nästa lördag hålls ett graffitikonvent/öppet hus på Stenkrossen. Alla målare är välkomna!

Konsten: Lagligt graffitipiece av K.T.: India Däck.


India däck Bringing art to the streets! ”India Däck” courtesy K.T.

AnarchyIsOrder

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: