Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #384. Allt kommer att bli bra.

Världen: EU-parlamentet sammanträder.

Apornas parlamentBanksyCourtesy Banksy.

Sverige: Nytt nummer av Upprorsbladet

Upprorsbladet nr 9/2015 damp ner i min brevlåda precis i det ögonblick jag behövde det bäst. Nu känner jag att jag kan kämpa litet till. Underbara texter i insurrektionell och individualanarkistisk anda; ett uppfriskande samhällshat utan kompromisser; tusenskönor och svalor. Renzo Novatore (1890-1922) och Bruno Filippi (1900-1919) – lägg dessa heroiska namn på minnet. Anarkismen är numera en stor och bred internationell rörelse som spänner från Crimethink till anarkafeminism och från syndikalism till klasskamp (och sporadisk sopdykning däremellan). Själv är jag nog mer autonom än stirnerit men skillnaderna är egentligen mindre viktiga än likheterna och för varje människa som blir anarkist tar mänskligheten ett steg framåt.

UpprorOch Åkesson (sd) kommer snart tillbaka. Var la jag nu mina huvudvärkstabletter?

Endast omkring 13% av de som redigerar sv.wikipedia.org är kvinnor och i den engelska versionen en.wikipedia.org endast 9% enligt en intern undersökning. Ålders- och utbildningsgenomsnittet motsvarar nog heller inte den övriga befolkningens, den gräsliga stavningen tyder på det, och jag kan tänka mig att högst samma % eller däromkring inte är nyliberaler men detta vågar man nog inte ta reda på. Hellre då framhärda i låtsasneutraliteten.

Kungen vill ha mera pengar, mera pengar, mera pengar (AB). Till en giljo…säkerhetsutrustning. Ytterligare 16 miljoner vill den stackars utfattige monarken ha av våra skattemedel. ”Jag har inte en trasa att sätta på mig”, snyftar Silvia. Peanuts! Slopa pensionärernas frukostägg eller förskolebarnens mellanmål. Klart grabben ska ha sina spionkameror!

Malmö/Lund: Who ya gonna call? Ghost Busters!!

Sahlinismen är på turné. Mona Sahlin hade inbjudit olika grupper i Malmö för att lyssna på hennes våldsbejakeriföreställning men de flesta valde att inte medverka. Lokalen var en moské, vilket bl.a. Salih Tufekcioglu upplevde som ett utpekande. Undrar ni varför ingen ville komma kan ni läsa artikeln ”Experter och Extremister” på denna blogg.

Och så avslutar vi med en glad skylt. Kan behövas eller hur? En Solig Vår, kära trogna läsare!

skyltLove, Peace & Understanding — anarchy is order

2 kommentarer på “Krönika #384. Allt kommer att bli bra.

 1. TonyMalmqvist
  24 mars, 2015

  Anarki menar du är alltså en dygd?

  Gilla

  • Konst & Politik
   25 mars, 2015

   Om du med ”dygd” menar moraliskt rätt, så…jag skulle vilja säga att anarki, dvs anarkism omsatt i den samhälliga praktiken, är rätt väg att gå. Om anarkismen har någon moralfilosofi så är det nog att mål och medel måste överensstämma. Individualanarkisterna har kanske ett problem där, dock inte vänsteranarkismen. Spanien 1936 och Chiapas 1994 var ofantligt mycket bättre och rättvisare samhällsbildningar än det som föregick dem. Och individerna blev lyckligare.

   Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: