Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #380. We are the heroes of our time.

Världen.

Wikileaksgrundaren Julian Assange kommer att höras av åklagaren Marianne Ny på ambassaden i London, men datum är inte fastställt. Han kommer alltså att förhöras och topsas. Det ena av de brott han misstänks för preskriberas till sommaren. Dödläget sedan ett par år verkar alltså kunna brytas. Kan man hoppas på ett avslut i denna prestigebemängda historia?

Julian_Assange_August_2014

Sverige.

F. polisintendenten Erik Rönnegård skriver utförligt om hur hatbrottens nedprioritering hos polisen till fördel för ”kriget mot terrorismen” ledde till den absurda situationen att nazisternas hets mot folkgrupp kom att beskyddas av polisen istället för att bekämpas. ”Nazismen är aldrig nedskräpning eller pojkstreck – den är det blodigaste allvar mänskligheten upplevt”. Dagens Juridik 2015/03.

eric_ronnegard_3

Profitörerna i Vårdföretagarna har startat sajten Myt-polisen för att attackera den högst befogade kritiken mot vården, där man sprider sina lögner om och bortförklaringar av det katastrofala tillståndet i vården.

8 politiska fångar behöver stöd!

Fånggruppen

Just nu avtjänar åtta anti-fascister fängelsestraff på anstalterna Tidaholm, Malmö, Västervik, Sala, Frövi och Rosersberg. Samtliga är dömda för politiska brott. Ytterligare fyra anti-fascister har dömts till fängelsestraff och inväntar inställningsdatum. Donera till Föreningen Fånggruppens Bankgiro Swedbank: 627-0086 (motkraft).

Malmö/Lund.

Lundabon Måns Zelmerlöw vann finalen i Melodifestivalen med ”We are the hereos of our time”. Kan bara instämma.

Som jag flera gånger har påpekat på denna blogg är Kraftringens elpriser i Lund helt orimliga. Nu har Sydsvenskan också vaknat och debatten är igång.

Men fortfarande inget svar från Kraftringen. Priserna går nämligen inte att motivera. Bara att sänka.

Boktips.

En bok jag vill läsa är komikern Russell Brand: Revolution som nu kommit ut på svenska. ”Det är omöjligt att förutspå när det kommer att ske, men så länge folk är missnöjda kommer det alltid att finnas bränsle för en revolution och snart kommer någon att begå ett misstag som leder till ett globalt uppror” säger han till TT. Sverige.pk recenserar boken här.

Russell-Brand-Revo_3082700a

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: