Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #379. Att rädda världen.

Världen.

USA skickar 3000 soldater och en mängd tunga vapen till Baltikum ”för en Nato-övning”. En riskabel upptrappning av Ukraina-konflikten. Nato borde istället ta ett steg tillbaka. Borotba och Vänsterfronten anklagas på nytt för att vara styrda av Putin, och Vänsterpartiet för att ha gett ekonomiskt bistånd till dessa organisationer.

putin Vad som är sanning och lögn i den här affären verkar vara svårt att avgöra. Putilov skulle jag nog inte köpa en begagnad bil av. Och CIA intrigerar säkert lika mycket som Putin och hans nickedockor just nu. Jag hoppas verkligen att uppgifterna inte stämmer, men det är inom parantes inte Aftonbladet som var först ut med detta utan Arbetaren. De enda jag litar obetingat på i Kiev-motståndets Ukraina är makhnoviterna och anarkisterna. Dom står garanterat fria från Putin. I vilket fall är fascismen i Ukraina det största hotet, inte de olika vänsterorganisationerna. Som om nu det måste sägas!

Ukraina Sverige.

Margot Wallström hindrades att tala i Saudiarabien. Reaktionen kom redan dagen därpå: Militäravtalet Sverige-Saudiarabien rivs upp. Vilket är mycket bra. En ny ”feministisk utrikespolitik”. Med ryggrad. Den enda som sörjer är Carl Bildt. Bryt genast alla förbindelser med denna pulp fiction-diktatur!

Sahlinismen – vårt tids McCartyism – får dubblerat anslag, 10 miljoner, för att kartlägga obekväma åsikter.

Malmö/Lund.

1000 personer sägs upp på Mobile Heights i Lund. Vi borde nog ha ett stabilare ekonomiskt system än denna opålitliga klippkapitalism. Den grundtrygghet alla människor behöver kan kapitalismen aldrig erbjuda.

Läst:

”Hatet” av Maria Svedland. Maria skriver bland annat om antifeminism, näthat och Solana, och hon gör det bra, rappt, flytande och sammanhängande. Inte heller jag skulle sörja om Flashback gick i konkurs eller om alla näthatande nazister och SD-are blev avslöjade. Tvärtom. Jag håller med henne i det mesta hon skriver utifrån radikalfeminismen även om anarkafeminismen egentligen tilltalar mig mest. Men jag skulle inte vilja vara gift med henne. Vilket förstås är helt irrelevant i sammanhanget.

”Den kommande katastrofen” av F.K. Primitivismens kritik av industrisamhället känner vi till sedan John Zerzans böcker, men detta är en mer subjektiv text. Språket är överraskande och många formuleringar kan bli bevingade ord. Att enskilda attentat kan vända utvecklingen är väl inte självklart, men förtvivlan inför det hotande ekologiska sammanbrottet är äkta. Ska planeten räddas måste vi vara många. En revolution är oundviklig. Det postrevolutionära samhället kommer att bli småskaligt, direktdemokratiskt och miljömedvetet. Kom ihåg var ni hörde det först.

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: