Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #337. Det finns ett liv efter jul.

Världen. Robotar skriver och läser tidningarna.

Robotar skriver numera nyheterna. Badlands Hyena anser att robotar också skriver ledarartiklarna på SvD, och föreslår att som ett kompliment ha robotar som också läser dem.

En aktivist från aktivistgruppen Femen rusade på juldagen ut på Petersplatsen i Vatikanstaten och plockade upp en figur föreställande Jesusbarnet ur torgets julkrubba. Kvinnan hade, i likhet med andra Femen-aktioner, bar överkropp, med orden ”God is a Woman” skrivna över bröstet (metro.se).

Sverige. Nu är det bevisat: SD är ett parti av paranoiker.

World Values Survey mäter tilliten hos folk. Svenskarna i allmänhet är ganska tillitsfulla, från centerpartiväljarnas 78,7 procent, till socialdemokraternas 61,2 procent. För SD-väljarna är siffrorna närmast omkastade. Bara en dryg fjärdedel, 25,3 procent, litar på sina medmänniskor. Det är ett parti av paranoiker, skriver AB. Det är lätt att se vilken livsfarlig situation som skulle uppstå om de kom till makten. Något extraval blir det inte och alla utom SD verkar nöjda med det.

SD5

 

Annars är ju moskébranden i Eskilstuna på allas läppar just nu. Man behöver inte vara alltför klipsk för att begripa vilka som står bakom. Fega svin var det i alla fall.

 

Malmö/Lund.

Det finns bara en sak jag vill säga om Lund såhär års: India! India Däck Bokcafé i Lund, vårt kärleksbarn. Här finns värmen och gemenskapen. Och den intressanta litteraturen – idag sålde vi faktiskt både Deleuze och Karl Marx´ Kapitalet. Titta gärna in på Stora Algatan 3 om du har tröttnat på Julen!

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

2 kommentarer på “Krönika #337. Det finns ett liv efter jul.

  1. Tusse
    26 december, 2014

    God antijulfortsättning tillönskas hela personalen på däckfirman med en from (?) förhoppning att min hemliga parkeringsplats på gångavstånd från India Däck skall vara ledig även nästa sommar! /rödsvarta katten Tusse

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 26 december, 2014 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: