Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #297. Anarkism eller fascism.

Världen: Solidaritet, ni vet

Cuba skickar 165 läkare och sjukvårdspersonal för att hjälpa till med att tackla Ebola-epedemins utbrott i Västafrika, skriver BBC.

Sverige: Valrörelsen, någon?

Äntligen tände det till en liten, liten smula i valrörelsen. Annie Lööv med sin mästrande och arroganta stil ansåg sig bättre skickad att bedöma vad Löfven skulle veta än honom själv. Hon sticker en rapport under hans näsa och säger ”Ta du och läs på den här tills imorgon bitti!” Men Löfven är inte en skolpojke hos rektorn eller en arrendator hos brukspatronen. Därför reagerar han och viftar bort papperet med kommentaren att hon kan behålla den och att han har läst den fler gånger än Lööv. Helt rätt och rationellt. Lööv kan stå där med sin långa kalla spetsiga näsa och sina härskartekniker.

Rasismen är det största hindret för integrationen menade Jonas Sjöstedt i debatt mot SD. ”Jimmie Åkesson, du är Sveriges största integrationsproblem.”

Annars har det hittills varit en mycket tam valrörelse – ingen vilja till förändring, inga löften om reformer, ingen analys av samhällssituationen, ingen riktig systemkritik eller ens kritik av Reinfeldts nedmontering av Sverige. Inte den minsta lilla tandvårdsreform, inte ens sänkt moms på dill. ”Bara käbbel”, som Löfven sa. Alla är dom liberaler och egentligen helt överens. Därför lyfter aldrig debatten.

Demarkationslinjen går inte längre mellan höger och vänster som båda vill ha ett industrisamhälle med tillväxt av vår modell. Linjen går mellan anarkism och fascism.

Yrkespolitikerna verkar inte ha en aning om hur vanligt folk lider på grund av deras beslut och brist på beslut högt över våra huvuden. Vi är bara valboskap. Varför ska vi överhuvudtaget rösta? En revolution hade åtminstone varit mindre långtråkigt.

Malmö/Lund: Ännu en Sverige”demokrat” uttalar sig

AB och Metro skriver om SD:s toppnamn i Lund Hans-Olof Andersson. I timmar åker SD-männen runt i bil genom en förort till Göteborg och filmar boende. Inspelningarna gjordes 2010 åt Sverigedemokraternas egen tv-kanal. Ofta filmar de ut från fönstret i den rullande bilen.  –Jag hade några somaliakärringar där borta, säger en av männen, strax innan han kallat en man han filmat för ”neger”. Enligt Aftonbladet är syftet att ställa invandrare mot ”de glömda svenskarna”, som i reportaget illustreras av personer i rullstol och med rollator. Vad är det Shakespeare säger? ”Upp stiga orden, tanken stilla står. Ord utan tanke aldrig himlen når”.

Hans-Olof AnderssonHans-Olof Andersson (sd) framför Lunds Rådhus. Urk.

http://www.metro.se/nyheter/sd-smygfilmade-invandrare-for-pr-film-dar-fick-jag-en-neger/EVHnil!lkvubK5wPKqM/#.VBLXKgn7J6w.facebook

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: