Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #262

Borgarparkens öde beseglat? Kampen fortsätter!

Världen

Jihadisterna i Irak går framåt och har övertagit flera städer i kampen mot den korrumperade USA-stödda regimen i Bagdad. Samma sak kommer förmodligen att hända i Afghanistan när USA-trupperna dras tillbaka: Talibanerna går framåt. Hela det amerikanska krigsprojektet och det s.k. ”Kriget mot terrorismen” har alltså fått motsatt effekt i mellanöstern.

Samtidigt med det norska tiggeriförbudet kommer nu rapporter om hur man i London bekämpar uteliggare med metallspikar som placeras på ytor man tror uteliggare använder. I Sverige används de ökända lutande bänkarna i samma syfte. Är inte uteliggare också en del av offentligheten i en offentlig miljö? Stoppa genast detta flagranta människoförakt!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5886903

Sverige

Karlavagnen har ett program om ”Träden som väcker känslor”. Amelia Adamo är inte precis min favorit, men ämnet är aktuellt för Konst & Politik som just avhandlat ”Träd jag minns”.”Då och då kommer rapporter om olagligt nedsågade träd, trädmarodörer som sågar ner på kul eller folk som vill ha bättre utsikt. Almstriden i Kungsträdgården och TV-eken är klassiska exempel på träd som fått människor att mobilisera sig och kämpa för trädens rätt att finnas kvar”. Träden är viktigare för jordens överlevnad än människorna – det kan vara nyttigt att påminnas om. http://t.sr.se/1jUSLjo

Malmö/Lund

Nordiskt Forum, som är det största feministiska mötet som arrangeras i Norden på 20 år, arrangeras av organisationer ur kvinno- och feministiska rörelser i Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige på Malmö Arena den 12–15 juni. Många personer och grupper i Göteborg har varit involverade i förberedelserna och ett lokalt nätverk har bildats där bland andra Kvinnofolkhögskolan, Real Stars, Winnet Västra Götaland, Terrafem och Agenda: Jämlikhet deltar.

Till slut klubbades den av Fäladsborna djupt avskydda planen. Nu är det klart – det blir bostäder i Borgaparken och på Svenshögsskolans gård skriver Skd.se . En provokation mot folkviljan av stora mått – man förstör inte parkerna! Potesterna och aktionerna kommer att fortsätta och planen kommer att överklagas.

Borgareparken

Love, Peace & Understandig — anarchy is order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 11 juni, 2014 av i * KRÖNIKAN och märktes , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: