Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #194

Inga nazister någonstans!

Världen

Pyramiden som visar fördelningen av världens rikedomar är också en global maktpyramid. En liten rik borgarklass styr världen. Bild Courtesy Credit Suisse/Proletären.

45_web_global_rikedom_fordelat

Sverige

Minst 3000 demonstrerade för Kärrtorp mot nazism i Göteborg och drygt 2000 i Malmö. Demonstrationen i Kärrtorp nu på söndag väntas bli ännu större. Alla partier utom SD deltar. SD är rasister och demonstrationen antirasistisk så deras frånvaro är helt logisk. Vi skulle gärna vilja slippa se dom i något sammanhang överhuvudtaget, i synnerhet inte i riksdag och kommuner.

Malmö/Lund:

Manifestation-637x422

Solidaritetsdemonstrationen för Kärrtorp och mot nazismen på fredagskvällen i Lund blev storartad – minst 500 och kanske ännu fler deltagare med kort varsel hade mött upp. Allt åt Alla höll ett ödesmättat tal, slagorden var kraftfulla och inga fega nazister dök upp på våra gator.  Lund är och förblir en nazifri zon, och med alla dessa solidaritetsdemonstrationer i landet skulle fler städer, från norr till söder, kunna utropa sig till nazifria zoner. Gör det kamrater! Det betyder något och alla krafter i hela landet behövs för att placera nassarna på historiens soptipp en gång för alla. No pasaran!

Två poliser och en civilpolis stod och hängde i närheten. Vi behöver inte er, vi försvarar oss tillsammans utan Statens undermåliga ”hjälp”. Och vi kan försvara oss!

Arbetaren om Kärrtorpattacken

Linje 17

Linje 17 på facebook

Konsten

Allt fler kvinnliga graffitimålare är framgångsrika. En av mina favoriter är Carolina ”Blue” Falkholt, och här kommer några av hennes verk, det första från Alingsås (texten lyder: ”Yttrandefrihet!”) det andra från Göteborgs Konstmuseum. Courtesy Blue.

Carolinafalkholt_alingsas_yttrandefrihet_2012

Carolinafalkholt_gbgkonstmuseum_2011

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

Annons

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 20 december, 2013 av i * KRÖNIKAN och märktes , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: