Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #185

RF, Enhedslisten, Kalle Dussin…

Världen

Kommunalvalet i Danmark blev en lysande framgång för vänsterradikala Enhedslisten (AB). Vänstern som helhet gick framåt på kommunnivå, tack vare att Enhedslisten, som står längre vänsterut än regeringspartiet Socialistisk folkeparti, gjorde ett bra val.
Enhedslisten såg ut att ha trefaldigat (!) sitt väljarstöd från 2009 med 8,1 procent av rösterna omräknat på riksnivå. I Köpenhamn såg partiet ut att bli näst störst efter S.

”Det bästa lokalvalet i Enhedslistens historia betyder nya tider i kommunerna”, sa Johanne Schmidt-Nielsen i sitt tal efter valet.

johanne

Sverige

Nationella insatsstyrkan och Säpo – som inte precis utmärkt sig för att bekämpa fascism och högerextremism i samhället – attackerar nu i stället Revolutionära Fronten, en motståndare som tydligen passar dom bättre. RF har framgångsrikt minskat nynazismen i Mälardalen. Den antifascistiska aktiviteten har ökat i hela landet och detta kan ju inte pågå ostraffat. Till sin hjälp har repressionen notoriskt opålitliga Eskilstunakuriren, Flashback och ”experten” Magnus Sandelin. De flesta människor inser nog att hotet kommer från höger, både i Europa och i Sverige. Men polisen har en annan syn på saken, vilket också har sina historiska orsaker. Med tillslaget mot RF får nynazisterna ett tillfälligt andrum. Men bara tillfälligt. För varje antifascist som fängslas kommer säkert tio nya till.

Rf

Solidaritetsförklaringar med de fängslade i RF strömmar nu in från hela Europa. Arbetarklassen och demokratin kommer även i fortsättningen att försvara sig mot fascismen var den än dyker upp och hur den än förklär sig. Den som tiger och förhåller sig passiv bakom liberala skygglappar är medskyldig.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/tvarsnytt/flera-tillslag-i-malardalen

http://oktoberrorelsen.se/?p=509
Se även artikeln ”S.k. experter på s.k. extremister” på denna blogg.

Malmö/Lund
Och snart är det 30 november…vi ses väl då?

Kalle Dussin

Kalle Dussin letar efter historiens soptipp

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 19 november, 2013 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: