Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #169

Antirasistisk indiansommar

Världen

Mordet på Pavlos Fyssas har lett till en kraftig antirasistisk motreaktion i hela Grekland, skriver The New York Times. Nu rensar man upp både i polisen och i Gyllene Gryning. Partiet kommer sannolikt att förbjudas. Sverigedemokraterna nästa?

Sverige

Polisens rasistiska register får nu stöd av Thoralf Alfsson (SD) som jämför det med… privat släktforskning. Vi väntade bara på det. Avpixlat har redan från början hejat på polisen och samtidigt excellerat i antiziganistisk rashets. Överhuvudtaget finns det en bred samstämmighet mellan polis och rasister, vilket exempelvis märks i demonstrationssammanhang. Det måste kännas tryggt att ha sådana supporters.

CUF-ordföranden Hanna Wagenius tror att Robin Hood sysslade med jobbskatteavdrag. Nu råkar det vara tvärtom – han tog från de rika och gav till de fattiga och därför är han vänsterns hjälte. Att ta från de fattiga och ge till de rika är inte hjältemod utan övergrepp och övergrepp gillar Alliansen. Därför är Ayn Rand centerns hjälte och hon kan dom få behålla. Robin Hood har dom inte med att göra, hands off!

Biståndsministern Ulla Carlsson är en annan borgare som tar från de fattiga (u-landsbiståndet) och ger till de rika (sig själv). Både Ulla Carlsson och Carl Bildt är KU-anmälda.

Hanne Kjöller/DN sågas jäms med fotknölarna av Gellert Tamas i AB, där han noggrant redovisar Kjöllers groteska faktamissar i debatterna om sjukskrivningar, apatiska barn och Husbyrevolten. Det blir inte mycket kvar varken av Kjöller eller Wolodarsky, och det är synnerligen välgörande.

Anna-Lena Lodenius — anhängare av den dubiösa kålsuparideologi som extremistexperterna så gärna bygger sin karriär pågör ett nytt utfall mot den autonoma vänstern nu på Svt Debatt vilket jag får anledning att återkomma till.

Malmö/Lund

Dammen i Stadsparken är full med guldfiskar som barnen matar och det är fortfarande mild indiansommar. Måtte det vara länge!

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

guldfiskar

 

indiansommar

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: