Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #167

Vi glömmer dig inte Pavlos. Kampen fortsätter!

Världen

Hackergruppen Anonymous planerar en internationell miljonmarsch den 5 november, Guy Fawkes dag, mot krig, lögner och girighet. Starten för världsrevolutionen? Se denna video!

Mer information om miljonmarschen finns här och här.

Sverige

”Svenskarna har fått det bättre” påstår Sydsvenskan i sin huvudledare 17/9.
Nej. De som redan har det bra har fått det ännu bättre. Och de som redan har det dåligt har fått det ännu sämre. Därav de ökande klassklyftorna (OECD). För den övre medelklassen är extrapengar ingen nödvändighet. Höginkomsttagaren Fredrik Virtanen vill i Aftonbladets huvudledare inte ha denna jobbskattemuta som han inte behöver, han vill ha en fungerande vård, skola och omsorg istället men det får han inte av Alliansen. För de som har lägst inkomster, lågavlönade, arbetslösa och Fas 3:are är Allianspolitiken en katastrof. Om alternativen för den enskilde utan marginaler är antingen socialen eller att tigga på gatan, har Reinfeldts politik tippar över hennes situation från det förra till det senare. Detta, tillsammans med massarbetslöshet och rekordstora klassklyftor, är vad Sydsvenskan tolkar som att ”Svenskarna har fått det bättre”. Det är fult att ljuga. Och den som ljuger suger. Vissa har fått det ännu bättre än andra och vissa har fått det ännu sämre än andra och till detta skall läggas en sjukvård, skola och omsorg i full upplösning. Det och inget annat är regeringens politik. Det är inte folket som sover, det är Reinfeldt.

Malmö/Lund

Kulturnatten på India Däck Bokcafé var välbesökt och lyckad, med musik, målningar och fika. Samtidigt höll några av våra kamrater en graffiti-workshop för nybörjare.
Det blev sedan en fin minnesstund för antifascisten och rapparen Pavlos Fyssas som mördats av nazisten Georgios Roupakias från Gyllene Gryning i Grekland 18/9. Vi samlades på Stortorget och tände ljus vid Pavlos porträtt i en ceremoni på Krafts Torg med banderoller och tal av en grekisk kamrat. Uppslutningen i Lund var minst lika stor som vid samma manifestation i Malmö, och minnesstunder hölls samtidigt i hela världen. Athen är i fullt uppror och alltfler röster höjs för att förbjuda rasism och nazism, vilket Sverige borde ta efter snarast möjligt.

Pavlos

Pavlos Fyssas blev 34 år (10 April 1979 – 18 September 2013). Vi glömmer dig inte. Kampen fortsätter!fyssos

pavlos2pavlossolidarity7

2 kommentarer på “Krönika #167

  1. Orzhr0n
    22 september, 2013

    Hoppas vi ses den 5:e November broder, united as one, divided by zero!
    Namaste ❤

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 21 september, 2013 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: