Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #155

Anarchopride och unsmartphones

Världen

Edward Snowden har massivt stöd av den amerikanska befolkningen; bara administrationen har en avvikande uppfattning. Alarmisterna i denna administration påstår nu att al-Qaida-attack hotar, inställer resor och stänger ambassader.Varför inte göra något åt det mer närliggande hotet NSA? Det hela verkar mest vara ett PR-jippo för att motivera den största övervakningsskandalen i världshistorien. Först skapar man ett monster – al-Qaida – sen skapar man ett ännu större monster – NSA – som motvikt. Men ingendera behövs, det som behövs är fred på jorden och social rättvisa. Personlig integritet skulle inte heller vara så dumt.

nsa-all-your-data

Sverige

Birgitta Ohlsson (fp) försöker göra sig populär i hbtq-rörelsen – samtidigt som hon förföljer en annan grupp – den radikala vänstern. Bara i ett av fallen är intresset inte spelat. Opportunism och liberalism går inte att skilja åt längre.

Anarchopride – ett icke-kommersiellt alternativ till Pridefestivalen  –  gick av stapeln i Rågsved 30/7 – 2/8. (Bild courtesy anarchopride.wordpress.com) Där förekom inte heller varken poliser eller blackface-sminkade deltagare. Givetvis inte! Den reguljära Pridefestivalen får se till att rensa upp i leden till nästa gång; Anarchopride visar att det är fullt möjligt.

anarchopride

Irritationen över smartphone-missbruket växer, särskilt i restaurangmiljö. De nya mobilerna är alienationens högsta stadium hittills så bara förbjud dom – till förmån för riktiga IRL-kontakter. Fast telefon (och för äldre trygghetslarm) är fullt tillräckligt. Resten är bara oförskämd utsugning. Jag väntar tills det kommer en sån armbands-bildtelefon som är så vanlig i science fiction. Då ska jag åtminstone ta det under övervägande.

Sälj cigaretterna på systemet, föreslår en insändare. Varför inte på apoteken? Dom har ju redan nikotinplåster och dito tuggummi. Att sälja både sjukdomens orsak och dess botande bakom samma disk måste väl vara ett vinnande koncept?

SAC:s sommarturné för rekrytering har börjat. (Bild courtesy libcom).

sac

Malmö/Lund

Propagandaspridning inför vårddemonstrationen 16/8 pågår just nu. Avgå Pina Kinhult!

För övrigt anser jag att högerextremisten Ingrid Carlqvist är precis det som biologiprofessor Anders Svensson inte får säga för arbetsgivaren att hon är – och litet till. Yttrandefriheten i grundlagen gäller naturligtvis också universitetsanställda! Varför ska inte han som alla andra få uttrycka sina politiska åsikter på twitter – och på fritiden dessutom? Om det är någon som det borde sättas munkavle på är det väl i så fall Carlqvist på ”tidningen” Mismatch International, som nästan uteslutande sysslar med hets mot folkgrupp.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: