Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #88

Järnrörsdemokraternas fyllebråk. Polis skyddar nazister.

Världen

Obama vann presidentvalet som vi trodde; Kina ska också få ny president efter Hu Jintao, Xi Jinping, och där har man för enkelhetens skull bara en kandidat och ett parti och inte två som i USA. Spelar mindre roll eftersom en verklig demokrati inte finns i något av länderna. De enda riktiga demokratierna i världen just nu är så vitt jag vet bara Chiapas – och möjligtvis Venezuela, även om Schweiz har vissa demokratiska inslag.

Sverige

Skandalen i Sverigedemokraterna

Erik Almqvist (SD) raglar omkring berusad med ett järnrör och skriker Blatte och Hora åt de förbipasserande. Här visar det fascistiska SD upp sitt verkliga ansikte bakom den demokratiska kosmetikan. Mörkhyade kallas för babianer. Filmen är från 2010 och Åkesson har säkert vetat om den. Men han har inte reagerat på innehållet utan bara på att filmen nu publicerats av Expressen.

http://www.expressen.se/tv/nyheter/almqvist-fornekar—-men-har-ar-bevisen-1/

Almqvist har fått sparken, Ekeroth har ”tagit time out”, Westling har hoppat av och Kasselstrand (SDU) sitter löst. Hela SD består av den här sortens förklädda rasister; bra att det någon gång fastnat på film. Så kan det gå när kameran är på. Återstår bara att hitta videon som visar att  Söder och Åkesson är likadana trots sitt lena munväder framför TV-kamerorna. Hur var det med den gången partiledningen sjöng ”Horst-Wessel” och andra nazisthymner på Estlandsfärjan 7/1 2009 exempelvis? Radions ”Kaliber” var där. Gräv fram det. Åkesson kom alldeles för lätt undan den gången. Fascismen försvinner inte med att bomberjackan och kängorna byts mot slips. Avslöja Åkessons verkliga åsikter — sen kan SD läggas ner för gott. Den utrensning SD talar om bör gälla hela partiet. Och det skulle vara en skön känsla.

Dagens citat (uppsnappat på twitter): ”MP har språkrör men SD har järnrör”.

Still not lovin’ the police, del 4

Hur polisen använder sin arbetstid. 1% av tiden går till fotpatrullering.Grafik courtesy Patrik Lindvall

• Anmälda poliser i hela landet förra året: 6 376.
• Nedlagda direkt av åklagare: 3 209.
• Nedlagda efter utredning på utredningsenhet: 3 077.
• Åtalade poliser: 102.
• Fällande domar: 38.

(Källa: Rikspolisstyrelsens avdelning för internutredningar, 2011)

Aftonbladet gjorde en sammanställning av polisens dödsskjutningar (AB 20/3 2005) och konstaterade då att ”Med den man som sköts nyligen har tolv personer skjutits till döds av svensk polis sedan 1995. Ett fall har lett till fängelsestraff för polisen.”

På Newsmill 2009-02-07 skrev Anders Westerlund, polisen i Östergötland
att ”Rasismen inom polisen är ett utbrett problem.” En uppskattning bland poliserna själva pekar i riktning mot att ungefär 50% röstar på SD, resten på moderaterna eller annat alliansparti (Källa: sverigedemokratisk polisman). Antagligen är det lika illa inom Säpo och militären, det kan man åtminstone spekulera om.  Och i det grekiska valet röstade hälften av Atens poliser på nynazistiska  Gyllene Gryning (AB 2012-07-01). Polis och nynazister samarbetar nu mera organiserat, både i Grekland, Spanien och andra länder (Arbetaren.se). Politikerna kan inte, vill inte eller vågar inte ingripa i detta moras.

Här i Sverige nöjer man sig ännu med ett tyst samförstånd, men polisens agerande under nazistdemonstrationerna tyder på att poliskåren åtminstone inte motsvarar ett genomsnitt av Sveriges befolkning.

Polis skyddar nazister. Teckning av/Courtesy: Carlos Latuff/sistinasgreatgoodbird.blogspace.se

Malmö/Lund

Trots att Ericsson går med miljardvinster ska man säga upp 1500 arbetare nu strax före jul. Ännu ett argument för att näringslivet skall vara samhällsägt och inte privat.

Vänsterpartisterna Anton Flink och Kurt Sjöström i Malmö samt Mats Olsson i Lund polisanmäler stora delar av den politiska ledningen i Region Skåne. I anmälan står det att regionen avsiktligt undanhållit resurser till sjukvården. Något som enligt anmälarna resulterat i att flera patienter avlidit.

Rolig nyhet

Kulturnyheterna berättar om ett bortglömt och nyupptäckt manus av J.R.R. Tolkien, ”The fall of Arthur” som nu ska ges ut. På tal om goda nyheter vill vi också tipsa om en ny tidning, Good News Magazine, som verkar lovande.

Till sist en snygg graffitibild jag råkade på: Courtesy ”3d graffiti berlin wildstyle by pixelchaot.jpg”. Fresh!

Love. Peace & Understanding — anarchy is order

2 kommentarer på “Krönika #88

  1. Carroll B. Merriman
    14 december, 2012

    I simply want to mention I am new to blogging and site-building and actually enjoyed this blog. Probably I’m planning to bookmark your website . You surely come with outstanding posts. Thanks for sharing with us your web site.

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 8 november, 2012 av i * KRÖNIKAN och märktes , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: