Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #65

Världen

Den Arabiska Våren verkar inte ge sig så länge det finns en enda diktator kvar i Mellanöstern. al-Assad är på väg ut. Saudiarabien, Quatar och Israel står närmast på den revolutionära önskelistan.

Sverige

Jag njuter i fulla drag av värmeböljan och det hoppas jag ni också gör kära läsare.

De bedragna bärplockarna har fått solidarisk nödhjälp av ortsbefolkningen. EU-minister Birgitta Olsson (fp) slingrar sig som en mask på kroken istället för att ta ansvar – ”den fria rörligheten” inom EU är viktigare än de exploaterade arbetarnas rättigheter, menar hon. Bort med henne och förbjud hela bärplockarverksamheten. Vi kan plocka våra bär själva utan giriga mellanhänder.

Mellan 14 juni och 7 oktober pågår den internationella konstutställningen ”Street Smart” på Kulturhuset i Stockholm. Utställningen visar 21 verk av konstnärer med bakgrund inom graffiti och ska enligt Kulturhuset ”… nyansera bilden av en samtida konstform som tidigare inte presenterats med ett större samlat grepp på Stockholms konstscen. Besökarna ges här en möjlighet att ta del av ett varierande konstuttryck som vanligtvis existerar kortvarigt och svårtillgängligt i det offentliga rummet.”

Och nu ett viktigt meddelande.
”Kära vänner till Kungliga Svenska Vuvuzelasymfonikerna!
Den traditionsenliga sommarkonserten äger rum lördagen den 4e augusti klockan 14 (då rasisterna i svenska EDL ska hetsa mot Prideparaden). Platsen är Stockholm City. Som vanligt är det en gemensam ensamble, och alla orkesterns vänner är välkomna att delta aktivt genom att spela tillsammans med symfonikerna. Väl mött för en härlig eftermiddag!”

med vänliga hälsningar,
Kungliga Svenska Vuvuzelasymfonikerna
genom
Dirigent Valdemar Ledin
vuvuzela@musician.org

Malmö/Lund

Här kommer de nya målningarna jag utlovade. ”Skarabé” och ”Anne Brontë”. Skarabén var den heliga skalbaggen i det forntida Egypten, och syskonen Brontë en berömd författar- och konstnärsfamilj i romantikens England.

Senaste uppdateringen på denna blogg är ”Graffiti och Grottkonst”. Ett lästips i samband därmed är Guthrie: The Nature of Paleolithic Art, 2005. Guthrie har förnyat våra kunskaper om den paleolitiska konsten på ett mycket övertygande sätt. Jaktmagi och shamaner kommer numera i bakgrunden och i stället gör han en materialistisk analys. Det är mer underhållande än det låter och med ett stort bildmaterial.  En bra bok!

Love, Peace & Understanding  — anarchy is order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 28 juli, 2012 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: